Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας υπό τον Π.Κουρουμπλή

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν εκπαιδευτικά ζητήματα των ιατρών

nosokomeia735_111113

Ευρεία σύσκεψη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα των ιατρών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η βαθύτατη οικονομική, πολιτική και αξιακή κρίση απειλεί να λεηλατήσει και να απομυζήσει όλα τα αιμοφόρα αγγεία της δημιουργικότητας αυτού του τόπου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε την ανάγκη της από κοινού αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων που αναδείχθηκαν, με σύνεση και εποικοδομητική διάθεση – ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες που βιώνει η χώρα.

Την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία θα συνδυαστεί με την εκπαίδευση στην γενική ιατρική, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, τονίζοντας ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση των ιατρών.

Απαραίτητη χαρακτήρισε ο καθηγητής Ιατρικής, Αλέξης Μπένος, την αξιολόγηση των ποσοτικών αλλά και ποιοτικών αναγκών των ιατρικών ειδικοτήτων, αφού εδώ και χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο – όπως υπογράμμισε και ο υπουργός Υγείας – των ειδικοτήτων σε υπεραριθμία και των ειδικοτήτων σε έλλειμμα.

By