Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ποιά η σχέση του αντιδημάρχου Β. Σμπώκου που υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ποιά η σχέση του αντιδημάρχου Β. Σμπώκου που υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ο προεκλογικός διάλογος στη πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της χώρας, διεξάγεται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και με όρους «αυτοφωράκια», αλλά και άτυπους διαγωνισμούς οινοποσίας με ρακές..

Κάπου εκεί, στις ρακές που έπινε ο Αλέξης Τσίπρας στα δημοκρατικά Ανώγεια, είδαμε δίπλα του, ένα γνωστό πρώην ΠΑΣΟΚο τον αντιδήμαρχο της περιοχής Βασίλη Σμπώκο.

Ο Βασίλης Σμπώκος εκτός από υβριστής «πλέον» του ΠΑΣΟΚ, είναι και ξάδελφος του Ιωάννη Σμπώκου. Του ανθρώπου που υπήρξε δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς από το 1996-2000 διετέλεσε Γενικός διευθυντής στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, την περίοδο δηλαδή που υλοποιήθηκε το γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμού των 4 τρις δραχμών.

sbokos-gianisΟ Ιωάννης Σμπώκος είναι σήμερα έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατά εξακολούθηση και κατ” επάγγελμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, φέρεται από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010, ότι κατείχε και απέκρυψε το ποσό του 1.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, ότι από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.

Κι αν αυτά τα ποσά αυτά φέρνουν ζαλάδα σε εμάς τους κοινούς θνητούς, ο ξάδελφος  του Ιωάννη Σμπώκου, ο αγροτοσυνδικαλιστής και αντιδήμαρχος στα Ανώγεια, ο Βασίλης Σμπώκος εμφανίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ως μάρτυρας υπεράσπισης του εξαδέλφου του, τονίζοντας πως τόσο εκείνος όσο και συγγενείς και φίλοι στηρίζουν τον Γιάννη Σμπώκο και πιστεύουν στην αθωότητα του.

smpokos-vasilis
Ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος

Μάλιστα μετά το τέλος της κατάθεσης του ως μάρτυρας υπεράσπισης παρομοίωσε τον Γιάννη Σμπώκο ως έναν αετό στη θύελλα κι αυτό γιατί μετά το τέλος της κατάθεσης του του αφιέρωσε τη ακόλουθη μαντινάδα

«Ένας αετός στη θύελλα, παλεύει μη πλαντάξει και καρτερεί την ξαστεριά στον ήλιο να πετάξει».

Δεν γνωρίζουμε αν με τον κ. Γίαννη Σμπώκο, το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου διατηρεί τέτοιες στενές επαφές και ο Αλέξης Τσίπρας, όσες έχει και με τον ξάδελφό του, ούτε μπορούμε να ξέρουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας ενστερνίζεται και υιοθετεί τα όσα ισχυρίζεται ο Βασίλης Σμπώκος για την αθωότητα του ανθρώπου με αυτό το βαρύτατο κατηγορητήριο το οποίο και σας παρουσιάσαμε πιο πάνω.

Το μόνο που ξέρουμε πως και σε αυτές τις εκλογές το πολιτικό φάντασμα του Άκη Τσοχατζόπουλου,  πλανάται πάνω από τη Κουμουνδούρου και πως η συγκέντρωση στα Ανώγεια, δεν ήταν και τόσο πετυχημένη, καθώς ύστερα από καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν παρευρέθησαν ούτε 70 Ανωγειανοί, ενώ για να γεμίσει η πλατεία έπεσαν τηλέφωνα και πήγαν κι από άλλα μέρη της Κρήτης.

tsipras-smpokos

Ο κύριος Βασίλης Σμπώκος σε επικοινωνία με το thepaper αρνείται πως είναι ψηφοφόρος του Αλέξη Τσίπρα και κινητοποιείται υπέρ του, ενώ επισημαίνει πως τον υποδέχθηκε στην Κρήτη απλά ως θεσμός καθώς είναι εκλεγμένος αντιδήμαρχος και δηλώνει πως είναι όντως είναι υβριστής του σημερινού ΠΑΣΟΚ