Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Με την συμμετοχή ιδιωτών η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών»

Δίωρη συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ με τον ΥΠΟΙΚ

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να συμμετάσχουν στις νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου καθώς οι τράπεζες δεν είναι σκόπιμο να κρατικοποιηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το συμπέρασμα προέκυψε στη δίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΤτΕ στη συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών από την Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία θα επεξεργαστεί το νέο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκειμένου να αποτελέσει τη βάση για τις οριστικές αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Ήδη προχωρά με γρήγορο ρυθμό ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η φάση αξιολόγησης του Ενεργητικού τους (Asset Quality Review) προκειμένου να ακολου8ήσουν τα stress tests.

Επιπλέον μέχρι τέλος Οκτωβρίου η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

 

By