Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Επίσημα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον εαυτό του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Alexis+Tsipras+Gabriel+Sakellaridis+Greece

Παραιτήθηκε και αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Α” Αθήνας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Την ανακοίνωση της παραίτησης έκανε πριν λίγα λεπτά από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της εθνικής αντιπροσωπείας Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος προέβη και στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάστασή του από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο κ.Σακελλαρίδης διαφωνεί με την ψήφιση των προαπαιτούμενων και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να περιμένει τη βραδινή ψηφοφορία.

Ο κ. Σακελλαρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το πρωί. Του εξέφρασε τις διαφωνίες του για τα μέτρα, ωστόσο ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θέλω α λα καρτ ψηφοφορίες, αν διαφωνείς, παραιτήσου και δώσε την έδρα», του είπε. Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και προς τους υπόλοιπους διαφωνούντες βουλευτές.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.