Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει χωρίς τους Μεϊμαράκη – Σαμαρά και Καραμανλή η ΚΟ της ΝΔ

Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι εκρηκτικό μετά το φιάσκο των εκλογών της Κυριακής

nea dimokratia

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με την παρουσία όλων των υποψηφίων για την ηγεσία, πλην του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος νωρίτερα παραιτήθηκε από την προεδρία.

Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι εκρηκτικό καθώς μετά την παραίτηση Μεϊμαράκη ακολούθησε η αποχώρηση Παπαμιμίκου από την προεδρία της ΚΕΦΕ, ενώ στελέχη που στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα όπως ο Χαράλαμπος Αθανασίου υποστηρίζει πως είναι παράτυπος ο διορισμός Πλακιωτάκη από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τονίζοντας πως σύμφωνα με το καταστατικό θα έπρεπε να μεταβατικός πρόεδρος να γίνει ο γραμματέας του κόμματος δηλαδή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα απουσιάζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Στην συνεδρίαση που βρίσκονται σε εξέλιξη οι δύο υποψήφιοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξαν να καθίσουν μαζί.

Αρκετά μακριά και μόνος του προτίμησε να κάτσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Τα χαμόγελα των περισσοτέρων στελεχών κατά την άφιξη τους ήταν παγωμένα και η αμηχανία όλων ήταν έκδηλη.

By