Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οδός David Bowie στο Τέξας προς τιμήν του διάσημου τραγουδιστή

Το Όστιν του Τέξας κατέχει την πρωτιά της ονομασίας δρόμου «David Bowie»

bowie

Αρκετές πόλεις έχουν κινητοποιηθεί μετά το θάνατο του David Bowie και θέλουν να δώσουν το όνομά του σε δρόμους. Όμως, ποια τους πρόλαβε όλους; Το Όστιν του Τέξας. Ξαφνικά λοιπόν, η γνωστή Bowie Street μετατράπησε σε David Bowie St, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη, αλλά και ενθουσιασμό στους Αμερικανούς, ενώ πολλές πόλεις έθεσαν το θέμα στα τοπικά τους Συμβούλια, προκειμένου να μιμηθούν την εν λόγω κίνηση.

Ανάλογη αίσθηση, όμως, προκάλεσε και στους υπεύθυνους της πολιτείας. Οι οποίοι δεν… θυμόντουσαν να είχαν αποφασίσει τη μετονομασία του δρόμου. Προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο τοπικό Συμβούλιο του Όστιν, όπου, μετά από… ενδελεχή έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πινακίδα που ανέγραφε David Bowie St ήταν «μαϊμού» και πως ουδέποτε είχε αλλάξει το όνομα του δρόμου, διατηρώντας το… σκέτο Bowie.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την… ψεύτικη, πλην διάσημη πινακίδα μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, ούτως ώστε οι θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπόουι να καλυφθούν και να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου ερμηνευτή.

By