Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19 χρόνια χωρίς ε-Σένα

Senna_accidentΉταν 1η Μαΐου του 1994 όταν ο Άιτον Σένα άφηνε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 34 ετών, στην πίστα της Ίμολα, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος στις 10 σεζόν που έτρεξε με τα μονοθέσια των Τοleman, Lotus και Williamς, αναδείχθηκε τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έλαβε μέρος 161 Grand Prix, πήρε 65 pole positions, είχε 41 νίκες στο ενεργητικό του, ενώ μάζεψε 610 βαθμούς.

Όλα αυτά τα στατιστικά όμως, θα ήταν πολύ μεγαλύτερα αν η τύχη δεν του είχε γυρίσει την πλάτη στον τοίχο της στροφής Ταμπουρέλο, όπου προσέκρουσε το μονοθέσιό του. Κι όμως, παρά αυτό το τραγικό γεγονός, η ειρωνεία της τύχης είναι πως πραγματοποιήθηκε μία επιθυμία του…

«Αν ποτέ έχω κάποιο ατύχημα που τελικά θα μου στοιχίσει τη ζωή μου, θα ήθελα να γίνει μια και έξω. Δεν θα ήθελα να περάσω ούτε στιγμή σε αναπηρικό καρότσι. Ούτε θέλω να καταλήξω σε κάποιο νοσοκομείο, υποφέροντας από κάποια τραύματα. Αν είναι να ζήσω, θέλω να ζήσω έντονα μια ζωή πλήρη», είχε δηλώσει κάποιους μήνες νωρίτερα και τα λόγια του αποδείχθηκαν προφητικά.

By