Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παπαθεοδώρου: Καλούμε τον κ. Υπουργό να πάρει ρητά θέση για το σεβασμό της συνταγματικής υποχρέωσης

Να πάρει ρητή και σαφή θέση για το σεβασμό της συνταγματικής υποχρέωσης εξόδου των δικαστών από το Σώμα με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο κ.Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη , επισημαίνει ότι το ζήτημα του σεβασμού του Συντάγματος και των διατάξεών του για τη δικαιοσύνη «δεν μπορεί να εξαντληθεί στα γενικόλογα και αόριστα σχόλια του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας των δικαστών» και ως εκ τούτου: «καλούμε τον κ. Υπουργό να πάρει ρητά θέση για το σεβασμό της συνταγματικής υποχρέωσης του άρθρου 88 παρ.5».

Ο κ.Παπαθεοδώρου προσθέτει: «Εάν αυτό είχε γίνει εξαρχής χωρίς να τροφοδοτούνται σκόπιμα αμφιβολίες ή αμφισβητήσεις με τρόπο κοινωνικής συζήτησης, δημοσιογραφικών σχολίων και πάντως μη θεσμικών διαδικασιών δεν θα υπήρχε η ανάγκη των δικών του σημερινών διευκρινήσεων. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τη δική του σαφή τοποθέτηση και όχι σχολιασμό των δηλώσεων όλων αυτών που σήμερα ανησυχούν για την αναστάτωση στο χώρο της δικαιοσύνης».

Και η ΔΗΜΑΡ
Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΔΗΜΑΡ σχολίασε: «Τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών είναι συνταγματικώς δεδομένα και σαφή. Δεν μπορούν να αλλάξουν με νόμο. Αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση να το πει ξεκάθαρα και να το φέρει ως πρόταση στην Βουλή στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης για να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. Κάθε άλλη σκέψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εκ του περισσού αν όχι εκ του πονηρού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By