Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις που θυμίζουν παρακράτος πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν την διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικά με το πρωτοσέλιδο της Αυγής για προσωπική υπόθεση δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου, έκανε σήμερα παρέμβασή στην ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απααράδεκτες μεθοδύσεις που είχαν μονο σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ που θα έκρινε την συνταγματικότητα του νόμου Παππά».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας «παρακράτος ανομίας τις μεθοδεύσεις πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε: «Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου υποκλέπτεται και γίνεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο. Πρόκειται για φαινόμενο που μοιάζει με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» και πρόσθεσε: «ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από δικαστές γιατί δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα μεθοδεύσεων για την ηθική εξόντωση όσων βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση. Οι μεγάλες κατακτήσεις δεν μπορούν να καταργηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή της εξουσίας. Η πατρίδα δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των Θεσμών, άλλη καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας».

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε: «Πριν από δύο χρόνια είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Δυστυχώς έγιναν και σήμερα ο Τσίπρας στη βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε με τους χειρισμούς του προσθέτει μεθοδεύσεις που διχάζουν την κοινωνία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By