Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο καιρός σήμερα Σαββατο

Ζεστό Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου τοπικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τους 38 με 39 ίσως και 40 βαθμούς την Κυριακή. Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα πελάγη θα είναι ελαφρά πιο ισχυροί στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ την Κυριακή θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα, όπου και αναμένονται κάποιες βροχές κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, από το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε άνοδο από 22 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ήλιος με λίγες νεφώσεις και το θερμόμετρο από 22 έως 34 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο καλός καιρός και η θερμοκρασία από 20 έως 34 και στα ανατολικά μέχρι τους 37 βαθμούς.

Παρόμοιος καιρός και στα Κύθηρα με το θερμόμετρο μέχρι τους 31 βαθμούς.

Στην Κρήτη ηλιοφάνεια με βόρειους ανέμους μέχρι τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 20 έως 32 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία σε άνοδο από 22 έως 38 βαθμούς.

Στην Αττική αίθριος καιρός και βόρειους ανέμους μέχρι τα 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)