«Σταμάτησα να τρώω πρωινό, έτρωγα σαλάτα μόνο το μεσημέρι και έπινα νερό μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού», είπε η 20χρονη
H Miss Iceland για το 2015, η Arna Ýr Jónsdóttir, κόπηκε από τα καλλιστεία Miss Κόσμος που θα γίνουν στο Λας Βέγκας επειδή όπως της είπαν είναι χοντρή και για να λάβει μέρος θα πρέπει να χάσει κιλά.
Η 20χρονη καλλονή ισχυρίζεται ότι το «αφεντικό» τους διεθνούς διαγωνισμού Miss Grand, ο Ταϊλανδός τηλεπαρουσιαστής με το όνομα Nawat Itsaragrisil της ζήτησε να χάσει βάρος. Φυσικά η Arna δεν είναι η πρώτη διαγωνιζόμενη στην ιστορία του θεσμού που της ζητείται κάτι τέτοιο. Πρόσφατα η πρώην Miss Universe Alicia Machado, από την Βενεζουέλα είχε χαρακτηριστεί χοντρή από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Στο μήνυμά της η Jónsdóttir αναφέρει: «Σταμάτησα να τρώω πρωινό, έτρωγα σαλάτα μόνο το μεσημέρι και έπινα νερό μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού». Η 20χρονη είπε επίσης ότι της είχε δοθεί ρητή εντολή για να χάσει βάρος επειδή ο διοργανωτής του διαγωνισμού την συμπαθούσε και ήθελε να πετύχει.
Η διαγωνιζόμενη μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να αποχωρήσει στέλνοντας στον Nawat Itsaragrisil ηχηρό μήνυμα:
«Αν ο ιδιοκτήτης του διαγωνισμού θέλει να χάσω κι άλλο βάρος και δεν του αρέσει το στιλ μου, τότε δεν αξίζει να είμαι κι εγώ. Είναι αλήθεια ότι έχω πιο δυνατές πλάτες από τα άλλα κορίτσια, αυτό συμβαίνει γιατί ήμουν πρωταθλήτρια γυμναστικής, Προσωπικά εμένα μου αρέσω όπως είμαι και θεωρώ πως είμαι μια χαρά».
Το αποχαιρετιστήριο γράμμα της
Αρχικά η Jónsdóttir είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα της αλλά τελικά προτίμησε να μείνει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας για να απολαύσει το καλό φαγητό και να κάνει βόλτες στην αμερικανική μεγαλούπολη.