Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σόιμπλε: Προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης, η συμμετοχή του ΔΝΤ και το κλείσιμο της αξιολόγησης

Η περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα εξαρτάται από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπε: «οποιαδήποτε νέα εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα είναι σε άμεση συνάρτηση με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με το Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη χθεσινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Και είναι πολύ νωρίς για να υποθέσει κανείς το τι θα γίνει σε αντίθετη περίπτωση», ξεκαθαρίζοντας πάντως πως συμμετοχή του ΔΝΤ είναι και η παροχή τεχνογνωσίας αλλά και η χορήγηση οικονομικής στήριξης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κ. Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως οποιαδήποτε εκταμίευση προς την Ελλάδα θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

By