Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: Γελοίο να λέγεται πως ο Μακρόν είναι το σκυλάκι μας

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ο Εμανουέλ Μακρόν, αν εκλεγεί, το οποίο ελπίζω, θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος για τη Γαλλία» ανέφερε η καγκελάριος

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως ελπίζει να εκλεγεί ο Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος της Γαλλίας, αλλά απέρριψε την…θεωρία πως είναι το «σκυλάκι» του Βερολίνου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του γερμανικού RND για το αν ο Μακρόν πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι το «σκυλάκι» της Γερμανίας, η κα. Μέρκελ απάντησε πως ο συγκεκριμένος όρος είναι γελοίος.

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα αποδειχθεί «ισχυρός πρόεδρος για τη Γαλλία».

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ο Εμανουέλ Μακρόν, αν εκλεγεί, το οποίο ελπίζω, θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος για τη Γαλλία» ανέφερε η καγκελάριος σύμφωνα με το πρακτορείο ABC.

H κα. Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Γερμανία θα είναι διατεθειμένη να αυξήσει τη συνεισφορά της στο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα δούμε, δεν μπορών να κάνω προβλέψεις για τη συζήτηση που θα έχω με τον επόμενο Γάλλο πρόεδρο» τόνισε.

By