Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βατόπουλος για Μόρια: Είναι μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει να επιλυθεί

Για τις εικόνες ντροπής, με τους χιλιάδες μετανάστες να κοιμούνται σε δρόμους και χωράφια δίπλα σε σκουπίδια, μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος τόνισε:

«Είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κλπ, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί».

\
Ερωτηθείς για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε πως γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις.

«…Αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο» είπε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα πως οι ειδικοί παρακολουθούν στενά τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές.

Τόνισε δε, πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως πάντα η επιστημονική κοινότητα έλεγε πως για να βγει εμβόλιο απαιτείται μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία μπορεί ορισμένες φορές να είναι ταχεία, αλλά το πιθανότερο είναι να είναι βραδεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By