Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο1qaqανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση

Περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Γκάρεθ Μπέιλ ξάφνιασε τους πάντες ανακοινώνοντας την απόσυρση του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Ουαλός επιθετικός, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για το MLS και την LA FC, μέσω των προσωπικών του λογαριασμών που διατηρεί στα social media ενημέρωσε για την απόφαση του με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις που αφορούσαν η μία την εθνική ομάδα και η άλλη το ποδόσφαιρο γενικότερα.

«Η απόφασή μου να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο ήταν μακράν η δυσκολότερη της καριέρας μου. Πώς να περιγράψω τι σημαίνει για μένα να είμαι μέλος αυτής της χώρας και της ομάδας; Πώς να εκφράσω τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή μου; Πώς να εκφράσω με λόγια τον τρόπο που ένιωθα κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα της Ουαλίας;», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που αφορά την εθνική ομάδα της χώρας του και συνεχίζει:

«Η απάντησή μου είναι ότι δεν θα μπορούσα να αποδώσω τίποτα από αυτά τα πράγματα, απλά με λέξεις. Αλλά ξέρω ότι κάθε άτομο που ασχολείται με το ουαλικό ποδόσφαιρο, νιώθει τη μαγεία και επηρεάζεται με τόσο ισχυρό και μοναδικό τρόπο, οπότε ξέρω ότι νιώθετε ό,τι νιώθω κι εγώ, χωρίς να χρησιμοποιώ καθόλου λόγια.

Το ταξίδι μου με την εθνική έχει αλλάξει όχι μόνο τη ζωή μου, αλλά και το ποιος είμαι. Η τύχη του να είμαι Ουαλός και να επιλέξω να παίξω για την Ουαλία και να είμαι αρχηγός της, μου έδωσε κάτι ασύγκριτο με οτιδήποτε άλλο έχω βιώσει.

“Είναι τιμή και ταπεινότητα για μένα που μπόρεσα να παίξω ρόλο στην ιστορία αυτής της απίστευτης χώρας, που ένιωσα την υποστήριξη και το πάθος του κόκκινου τείχους και που μαζί βρέθηκα σε απροσδόκητα και εκπληκτικά μέρη. Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

“Έτσι, προς το παρόν, κάνω πίσω, αλλά όχι μακριά από την ομάδα που ζει μέσα μου και κυλάει στις φλέβες μου. Εξάλλου, ο δράκος στη φανέλα μου είναι το μόνο που χρειάζομαι»

Κι όσοι αρχικά πίστεψαν ότι η αποχώρηση του από την εθνική ήταν η μόνη είδηση της ημέρας, ακολούθησε και η δεύτερη που αφορούσε την οριστική αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο

«Μετά από προσεκτική και ενδελεχή σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το συλλογικό και διεθνές ποδόσφαιρο. Νιώθω τρομερά τυχερός που εκπλήρωσα το όνειρο του να παίζω το άθλημα που αγαπώ. Πραγματικά μου έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τις υψηλότερες κορυφές σε μια πορεία 17 χρόνων που θα είναι αδύνατο να επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το τι μου επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου.

Από την πρώτη μου επαφή στη Σαουθάμπτον έως την τελευταία στη Λος Άντζελες και όλα όσα έζησα στο μεσοδιάστημα, διαμόρφωσαν μια συλλογική καριέρα για την οποία νιώθω αμέριστη περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Οι 111 συμμετοχές με τη χώρα μου και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μοιάζει αδύνατον να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι. Νιώθω υποχρεωμένος σε πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να διαμορφώσω την καριέρα μου με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ όταν ξεκινούσα σε ηλικία εννέα χρονών.

Σε όλα τα προηγούμενα κλαμπ που αγωνίστηκα, τη Σαουθάμπτον, την Τότεναμ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λός Άντζελες. Όλοι οι προηγούμενοι προπονητές ου, το προσωπικό, οι συμπαίκτες, οι αφοσιωμένοι οπαδοί, οι μάνατζερ μου, οι καταπληκτικοί μου φίλοι και η οικογένειά μου, ο αντίκτυπος που είχατε ήταν ανυπολόγιστος. Προς τους γονείς μου και την αδερφή μου, χωρίς τη δική σας αφοσίωση σε αυτές τις πρώτες μέρες, χωρίς τα γερά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτή τη δήλωση αυτή τη στιγμή, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτό το μονοπάτι και για την ακλόνητη υποστήριξή σας. Προς τη γυναίκα και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή σας με βοήθησε να ανταπεξέλθω.

Ήσασταν μαζί μου στα καλά και στα άσχημα, κρατώντας με προσγειωμένο καθ΄ολη τη διαδρομή. Με εμπνέετε να γίνω καλύτερος και να σας κάνω περήφανους. Οπότε προχωράω με προσμονή στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Μια εποχή αλλαγής και μετάβασης, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια».

By