Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Π.Τατούλης: Περισσότερος και ποιοτικός Τουρισμός στην Πελοπόννησο

Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου  μεγαλύτερη διείσδυση στην διεθνή αγορά, σημαντική άνοδος της τουριστικής κίνησης στην Πελοπόννησο.

Αυτοί είναι οι στόχοι της περιφέρειας Πελοποννήσου όπως αναπτύχθηκαν από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στην παρουσίαση του προγράμματος «Μυθική Πελοπόννησος» στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

thePaper.gr
thePaper.gr

Ο Π.Τατούλης επισήμανε ότι βραχυπρόθεσμος στόχος της Περιφέρειας δεν είναι μόνο η άνοδος του αριθμού των τουριστών, αλλά και η προσέγγιση αλλοδαπών επισκεπτών υψηλότερου εισοδήματος. Για αυτό το λόγο – επισήμανε –  πρεπει να δωθεί βάρος στην βελτίωση των υποδομών και στη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει το 12,6% των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία ταυτότητας του προορισμού Πελοπόννησος θα αποτελέσουν οι «10 εμπειρίες»: δράσεις με συγκεκριμένα προϊόντα, μέσα από τη σύνθεση των οποίων θα προσεγγιστούν νέες αγορές που θα τροφοδοτούν με τουρίστες την περιφέρεια όλο το χρόνο. Οι 10 αυτές εμπειρίες είναι οι εξής:

1. Γεύσεις με ιστορία,

2. Συναρπαστικές διαδρομές,

3. Ανεκτίμητη κληρονομιά,

4. Γη των μύθων,

5. Φύση και δραστηριότητες,

6. Ευεξία και πολυτέλεια,

7. Μυθικές παραλίες,

8. Βουνά για κάθε εποχή,

9. Οικογενειακό ταξίδι,

10. Ρομαντικός προορισμός.[space size=»30″]

 

By