Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Smartphones θα ανιχνεύουν τη διάθεσή μας

Χάρη στο Moodscope σε ένα πρωτότυπο λογισμικό σύστημα που ανέπτυξε η Microsoft

koritsi - tilefono

Να ανιχνεύουν τα συναισθήματα και τη διάθεση του χρήστη θα έχουν στο εξής αρκετά smartphones και άλλες συσκευές κινητής τηλεφωνίας χάρη σε ειδικούς αισθητήρες από γυροσκόπια και αισθητήρες φωτός έως υγρόμετρα και θερμόμετρα.

Ο Robert LiKamWa και ο Nicholas D. Lane από το Πανεπιστήμιο Rice University και οι Yunxin Liu και Lin Zhong από το τμήμα ερευνών της Microsoft στην Ασία δημιούργησαν ένα πρωτότυπο λογισμικό σύστημα ανίχνευσης της διάθεσης το οποίο λειτουργεί σε smartphones.

Το σύστημα είναι ικανό να ανιχνεύσει σε ποσοστό 66% την ακριβή διάθεση του χρήστη ενώ έχει αγγίξει και υψηλότερα ποσοστά στα δοκιμαστικά στάδια αγγίζοντας μέχρι και το 93%.

Οι χρήστες θα μπορούν να ξέρουν καλύτερα πως και πότε να επικοινωνήσουν με άλλους. Για παράδειγμα όταν ο χρήστης στέλνει μήνυμα σε ένα «αγχωμένο» αφεντικό θα μπορούσε να είναι προσεκτικός και να μιλάει σε ήπιο ύφος.

Η ανίχνευση των αισθήσεων μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνήσουν ψηφιακά με ένα τρόπο που μοιάζει αρκετά με τη διαπροσωπική επικοινωνία από κοντά.

Πρόκειται για ένα αυτόματο αισθητήρα διάθεσης που «όχι μόνο θα βελτιώνει τη χρησιμότητα αλλά θα ρίχνει τα κοινωνικά εμπόδια που έχει ένας χρήστης που θέλει να μοιραστεί τα συναισθήματά του», αναφέρουν οι εμπνευστές του μηχανισμού και προσθέτουν: «Δεν λέμε ευθέως σε άλλους τη διάθεσή μας συχνά αλλά αντίθετα ούτε προσπαθούμε να την κρύψουμε πολύ συχνά.»

Πληροφορίες από www.techworld.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By