Από τα πυρά δεν γλίτωσε ούτε ο Χρίστος Μαρκογιαννάκης

Πυρά κατά των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την λίστα Λαγκάρντ, ότι παραβίασαν κάθε δικονομικό κανόνα παρουσιάζοντας ένα προκαταρτισμένο πόρισμα αλλά και κατά του Χρ. Μαρκογιαννάκη ότι δεν προχώρησε σε διαβουλεύσεις με όλα τα μέλη για την σύνταξη του πορίσματος, παρεμποδίζοντας την άσκηση αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ευθύνη παράβασης αυτού του καθήκοντος είναι αυτοτελής και μη υποκείμενη στις χαριστικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών», αναφέρουν σε γραπτή τους δήλωση οι κ.κ. Θ. Δρίτσας, Στ. Κοντονής και Ζ. Κωνσταντοπούλου και κάνουν λόγο για «μπλοκ» 7 μελών της επιτροπής που ψήφισε χωρίς να διανείμει το πόρισμα που κατέθεσε.
«Ο πρόεδρος και η συμπαγής ομάδα των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παραβίασαν κάθε δικονομικό κανόνα, συγκροτώντας εν κρυπτώ ένα εξωθεσμικώς αποφασίζον όργανο και αρνήθηκαν: Να θέσουν υπ’ όψιν των υπολοίπων μελών της Επιτροπής τις προτάσεις τους, τις οποίες μετέτρεψαν αυθαιρέτως σε προκαταρτισμένο «πόρισμα», να λάβουν υπ’ όψιν και να συζητήσουν τις προτάσεις των υπολοίπων μελών της Επιτροπής που δεν συμμετείχαν στα εξωθεσμικά διαβούλια και να εφαρμόσουν το νόμο και τη δικονομία», αναφέρουν και σχολιάζουν ότι ο φόβος αποκάλυψης όλης της αλήθειας υπερίσχυσε του καθήκοντος διερεύνησης της αλήθειας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ακόμη, ότι «η καρικατούρα των παράλληλων πορισμάτων που υποβάλλονται χωρίς συνεκτίμηση των εκατέρωθεν επιχειρημάτων συνιστά πρακτική που ευτελίζει την διαδικασία διερεύνησης και κομματικοποιεί έναν θεσμό που κανονικά πρέπει να λειτουργεί ως δικαστικό όργανο.-