Επιστολή του Συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας
Την άμεση απορρόφηση των εκπαιδευτικών ιατρών που απασχολούνταν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μονάδες της υγείας που χρήζουν ενίσχυσης προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή «η διάταξη του άρθρου 82 κεφαλαίου Β’ του πολυνομοσχεδίου ορίζει ότι οι ιατροί ΠΕ 14.01 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την 22α Ιουλίου 2013. Πρόκειται για καταρτισμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι απασχολούνταν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί σειρά ετών και ειδικότερα στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας».
Ακολούθως, επισημαίνεται η «δυνατότητα αξιοποίησης των ανωτέρω συναδέλφων είτε σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε έπειτα από την απαιτούμενη εκπαίδευση στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, είτε σε κάποιο άλλο τομέα του Υγειονομικού χώρου. Θα μπορούσαν πραγματικά να συνεισφέρουν ουσιαστικά σε τομείς της Υγείας, οι οποίοι βρίθουν ελλείψεων»
Ο ΙΣΑ καταλήγει, σημειώνοντας ότι είναι στη διάθεση του υπουργού «για μια ενδεχόμενη συνάντηση ακόμα και με τους ίδιους του εκπροσώπους των ανωτέρω, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για αυτούς τους συναδέλφους που πραγματικά επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στον χώρο της Υγείας».