Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με χειροβομβίδες

astynomia police

Στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη

astynomiaΣε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση με τις δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε διάστημα 24 ωρών – και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους – στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Ως «αποδέκτης» των χειροβομβίδων φέρεται ένας 53χρονος, ο οποίος, από καθαρά θέμα τύχης γλίτωσε το μοιραίο. Όπως προέκυψε, στη μία περίπτωση, οι δράστες είχαν «δέσει» πάνω στη δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε τη χειροβομβίδα, η οποία και δεν εξερράγη, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανότατα λόγω αστοχίας στον πυροκροτητή.

Ο υποψήφιος στόχος κάλεσε την Άμεση Δράση και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών για την ασφαλή απομάκρυνση της χειροβομβίδας, ενώ ο ίδιος εξεταζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ από αστυνομικούς, χωρίς όμως να προκύπτει εάν, ενδεχομένως, είχε διαφορές με ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεται.

Πάντως, ο 53χρονος συνελήφθη, αφού, έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – δύο ηλεκτρικοί εκκενωτές (τέιζερ), ένα μαχαίρι στιλέτο, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ξιφίδιο και μικροποσότητα κάνναβης.

Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να εντοπιστούν οι δράστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By