Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στα 10 δισ. το νέο πακέτο εκτιμούν Έτινγκερ και Στουρνάρας

Η Κομισιόν ανοίγει τα χαρτιά της

euromoneyΤην εκτίμηση ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέρχεται σε λίγο πάνω από 10 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, πυροδοτώντας συζήτηση, η οποία θα μπορούσε να αποβεί επιζήμια για την καγκελάριο  Ανγκελα Μέρκελ στις προσεχείς εκλογές.

Είναι η πιο συγκεκριμένη δήλωση ανώτερου Γερμανού πολιτικού σχετικά με το πιθανό μέγεθος ενός νέου πακέτου διάσωσης, από τότε που αυτό έγινε θέμα της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσε θύελλα δηλώνοντας σαφέστερα από ποτέ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης. Η κυβέρνηση επεχείρησε από τότε να υποβαθμίσει τη σημασία της δήλωσής του.

Ο “Ετινγκερ, μέλος του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε ότι πιστεύει πως ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα θα ήταν σημαντικά μικρότερο από το δεύτερο. 

Σε 10 δισ. ευρώ υπολογίζει το νέο πακέτο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για νέο κούρεμα, προσθέτοντας ότι υπάρχει νομική βάση από την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Νοέμβριου για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους και για μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας. «Και αυτά θα γίνουν» όπως σημειώνει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By