Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κόντρας συνέχεια για τη Δημόσια Τηλεόραση

Πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζει να προκαλεί η Δημόσια Τηλεόραση, μετά το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης και εν μέσω καταγγελιών.

ert1 Η απόφαση των Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου, Δημήτρη Κουτσούμπα και Φώτη Κουβέλη να καλέσουν τα στελέχη των κομμάτων τους να μην συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης, ώστε να μη νομιμοποιήσουν τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενοχλεί την κυβέρνηση. Οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί αποδέχθηκαν επίσης την πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις , όπου παράγεται τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της ΔΕΘ, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει

Κόντρα για το θέμα αυτό είχε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στο Mega με το Θόδωρο Μαργαρίτη της ΔΗΜΑΡ. Ο κ.Καψής επανέλαβε τις καταγγελίες πως η κατάληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές». Από την πλευρά του το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο μπήκε το λουκέτο στην ΕΡΤ και υπογράμμισε τη διαφωνία του κόμματος του.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Τηλεόραση, εργαζόμενη είχε καταγγείλει τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ για επίθεση εις βάρος της και αντιδράσεις είχε προκαλέσει η σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα λειτουργεί «υποστηρικτικά στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση» με κοινή υπουργική απόφαση του κ.Καψή και του Σίμου Κεδίκογλου.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By