Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αρβανιτόπουλος: Αυξάνεται το ποσοστό των μετεγγραφών των φοιτητών

μετά την αύξηση του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος από 7.5000 σε 9.000 ευρώ

arvanitopoulosAΜεγαλώνει ο αριθμός των φοιτητών και σπουδαστών που θα μπορούν να μετεγγραφούν σε άλλη πόλη από εκείνη στην οποία εισήχθησαν μετά την αύξηση του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος από 7.500 σε 9.000 ευρώ, που ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.  

Σύμφωνα με την τροποποίηση που επέφερε επί του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, «όλοι οι επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τεκμαίρουν το δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, εφόσον το ετήσιο κατά το έτος 2012 εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των εννέα (9.000) ευρώ κατά κεφαλήν».

Παράλληλα, ο Κ. Αρβανιτόπουλος  αύξησε από 10% σε 15% τον αριθμό των θέσεων που μεταφέρονται. Ειδικότερα, «ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα που εδρεύει στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων στις υπόλοιπες σχολές ή τμήματα».

Κρίσιμο χαρακτήρισε το ζήτημα αυτό, ο υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος γίνεται γιατί υπάρχουν οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. «Απαλύνει την ελληνική οικογένεια αυτό το μέτρο», είπε.

Την ίδια ώρα έστειλε σαφές μήνυμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και εκπαιδευτικούς που προαναγγέλλουν θερμό φθινόπωρο, να μην μεταφέρουν στα σχολεία τις ιδεολογικές τους αντιπαραθέσεις. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να είναι και οι εκπαιδευτικοί στην τάξη και να έχουμε ηρεμία και ομαλότητα, όλοι έχουμε ευθύνη να προασπίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων», είπε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της διαθεσιμότητας τόνισε πως στόχος και πρωταρχική μέριμνα του υπουργείου Παιδείας είναι να μην μείνει κανείς άνεργος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By