Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Taxis για μισθούς και συντάξεις

Σε ρόλο «μεγάλου αδελφού» για τα ασφαλιστικά ταμεία το νέο Taxis για μισθούς και συντάξεις.

misthotoi syntaxiouxoi fosphotos

Σε ρόλο «μεγάλου αδελφού» για τα ασφαλιστικά ταμεία το νέο Taxis για μισθούς και συντάξεις, καθώς δημιουργείται ηλεκτρονικό ασφαλιστικό προφίλ για το σύνολο των πολιτών, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, ενεργών και ανενεργών,όπως και των συνταξιούχων, και για όλα τα ταμεία.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο ασφαλιστικός βίος κάθε πολίτη θα «παρακολουθείται» μέσω του αριθμού ΑΜΚΑ και μέσω του συστήματος «Ατλας» όλα τα στοιχεία σχετικά με ασφάλιση, μισθούς, παροχές θα καταχωρίζονται στον Ατομικό του Ψηφιακό Λογαριασμό Ασφάλισης.

Ο πολίτης θα έχει ηλεκτρονική πρόσβαση στον λογαριασμό του ανά πάσα στιγμή και κάθε φορά που θα διεκδικεί οποιαδήποτε παροχή από το ταμείο, οι αρμόδιοι θα αναζητούν μέσα από τον ατομικό του λογαριασμό τη σχετική πιστοποίηση.

«Πρόκειται για ένα σπάνιο έργο που δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο του», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προαναγγέλλοντας ότι το σύστημα θα είναι σε πλήρη εφαρμογή μέσα στο 2015, όταν θα έχουν ενταχθεί στους λογαριασμούς όλες οι χειρόγραφες ασφαλιστικές καταστάσεις.

Μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 15% του έργου. Τα στοιχεία των ασφαλισμένων από το 2001 και μετά θα ενταχθούν με ευκολία στο σύστημα, καθώς υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή. Θα πρέπει όμως να ψηφιοποιηθούν συνολικά  110 εκατομμύρια καταστάσεις ασφάλισης και αποδεικτικά πληρωμής από 17 ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία αφορούν συνολικά 18 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By