Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ταξίδι στο χρόνο: Οι πρώτες φωτογραφίες πόλεων των ΗΠΑ

Η πόλη της Φιλαδέλφειας ιδρύθηκε 331 χρόνια πριν από σήμερα, στις 27 Οκτωβρίου 1682.

Για να γιορτάσουν αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός, ο ιστορικός συγγραφέας Michael Beschloss μοιράστηκε μία από τις πρώτες φωτογραφίες της Φιλαδέλφειας με περισσότερους από 75.000 φολλοουερς του στο Twitter.

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά Beschloss, και ανακαλύψαμε τις πρώτες φωτογραφίες από τις 12 μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Philadelphia, Pa.

Μια άποψη της 8ης λεοφώρου της αγοράς στο κέντρο της πόλης. Ο Beschloss λέει ότι είναι μία από τις πρώτες φωτογραφίες της πόλης

michael beschloss philadelphia pic

New York City, N.Y.

Αυτό το σπίτι στο Upper West Side του Μανχάταν. Θα πωλείται σε δημοπρασία το 2009.

NY

Boston, Mass.

Ο William Blake φωτογράφησε αυτή την πανοραμική θέα της Βοστώνης από ένα αερόστατο ζεστού αέρα το 1860. Ήταν η πρώτη επιτυχημένη εναέρια φωτογραφική προσπάθεια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Μουσείο Αέρος και Διαστήματος.

boston

Washington, D.C.

Ο John Plumbe έκανε μια γκραβούρα από το κτήριο του Καπιτωλίου το 1846, σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

dc

Detroit, Mich.

Μια άποψη της Randolph Street στο κέντρο του Ντιτρόιτ από τη δεκαετία του 1890, Walter P. Βιβλιοθήκη Reuther.

detroit

 

 

Miami, Fla.

Ο  Gleason Waite Romer πήρε αυτό το στιγμιότυπο του Παλαιού Φρουρίου στο Ντάλας και το Seminole ξενοδοχείο Club στο Μαϊάμι το 1895. Αυτή η φωτογραφία προέρχεται από το Κρατικό Αρχείο της Φλόριντα.

miami

New Orleans, La.

Ο George F. Mugnier φωτογράφισε μια αποστολή βαμβάκι στη Νέα Ορλεάνη σε αποβάθρα το 1880, Βιβλιοθήκη πολιτεία της Λουιζιάνα.

no

 

San Antonio, Tex.

Η αρχαιότερη γνωστή φωτογραφία της Εκκλησίας Alamo και της Plaza στο San Antonio προέρχεται από το 1858, σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη του Τέξας.

sanantonio

Denver, Colo.

Αυτή είναι μια άποψη  στο κέντρο της πόλης της Denver Blake Street το 1866 από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

denver

 

Las Vegas, Nev.

Η φωτογραφία της πρώτης κρατικής τράπεζας του Λας Βέγκας, περίπου το 1905, προέρχεται από τις ειδικές συλλογές στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, Λας Βέγκας.

Lasvegas

Seattle, Wash.

Η κατοικία του CHarles Τέρι στη βορειοανατολική γωνία του James Street και Third Avenue στο Σιάτλ το 1865, Μουσείο Ιστορίας και Βιομηχανίας. Το κτίριο αργότερα έγινε δημόσιο κτίριο Ασφάλειας του Σιάτλ. Ο Θεόδωρος Ε. Peiser πήρε τη φωτογραφία.

seattle

 

Los Angeles, Calif.

Αυτή είναι μια πρώιμη άποψη της Spring Street στο Λος Άντζελες που χρονολογείται από το 1870 – 1880, από την Ιστορική Συλλογή Society στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

LA

By