Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι χρήστες του Twitter χλευάζουν την JPMorgan

Το φόρουμ χρηστών στο Twitter έγινε στόχος διακωμώδησης στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

twitter640_141113

Μάλλον δεν είναι και η καλύτερη περίοδος αυτή που διανύει η μεγάλη επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chace. Δεν της έφταναν οι οκτώ έρευνες που διεξάγει εις βάρος της το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, έγινε μέσα σε λίγες ώρες και ο περίγελος του Twitter.

Όλα ξεκίνησαν από την προσπάθεια της τράπεζας να δημιουργήσει ένα online forum χρηστών. Η τράπεζα δημιούργησε το hashtag #AskJPM, όπου οι followers, όσοι δηλαδή ακολουθούν τον λογαριασμό της τράπεζας στο Twitter, θα μπορούσαν να στείλουν ερωτήσεις σε κάποιο διευθυντικό στέλεχος.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας, Μπράιν Μαρκιόνι, ανέφερε συγκεκριμένα πως με το online forum θα δίνονταν η ευκαιρία σε φοιτητές να επικοινωνήσουν άμεσα και απευθείας με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος.
Ωστόσο, τα πράγματα πήγαν λίγο στραβά. Μόλις έξι ώρες μετά το αρχικό post η τράπεζα πόσταρε στο λογαριασμό της «#Badidea! Back to the drawing board» (ουσιαστικά: κακή ιδέα. Πίσω στο σχεδιαστήριο). Το hashtag συγκέντρωσε περισσότερες από 6.000 απαντήσεις χρηστών σε αυτό το εξάωρο.

Τα σχόλια των χρηστών

Αμέσως όμως ξεκίνησαν και τα χλευαστικά σχόλια των χρηστών.«Μπορώ να έχω πίσω το σπίτι μου;» ρώτησε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έγραψε «Είναι αλήθεια ότι η τα αρχικά JPM σημαίνουν “Just Pay More?”, δηλαδή “πληρώστε περισσότερα’».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By