Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Πράσινο φως» στο σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης EXAE – XA

ΕΧΑΕ: Πράσινο φως από την ΕΓΣ στο Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης EXAE – XA

xrimatistirio

Το Σχέδιο Συμβάσεως, και την Πράξη, Συγχωνεύσεως της ΕΧΑΕ με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» ενέκριναν οι μέτοχοι της πρώτης στην Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Περαιτέρω χορήγησαν στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο εξουσία και αρμοδιότητα όπως, επ’ ονόματι και για λογαριασμό της Εταιρείας, καθ’ υποκατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενεργούντες από κοινού ή κεχωρισμένα, υπογράψουν την ουσιωδώς ομοίου περιεχομένου με το Σχέδιο Συμβάσεως Συγχώνευσης, συμβολαιογραφική πράξη της οριστικής Συμβάσεως Συγχώνευσης, περιλαμβανομένης και κάθε πρόσθετης, συμπληρωματικής τροποποιητικής, διορθωτικής ή διευκρινιστικής όμοιας, διενεργήσουν κάθε πράξη, υποβάλουν κάθε δήλωση και υπογράψουν κάθε έγγραφο γενικώς όπου απαιτείται προς το σκοπό αυτό, μεταξύ δε αυτών διορίσουν πληρεξούσιο δικηγόρο για τη διενέργεια των ανωτέρω ή/και κάθε πρόσθετης, συμπληρωματικής, τροποποιητικής, διορθωτικής ή διευκρινιστικής πράξεως, και εν γένει να προβούν σε κάθε ενέργεια, υποβάλλουν κάθε δήλωση (περιλαμβανομένης της κατ’ άρθρο 70 παρ.2 Κ.Ν. 2190/1920 δηλώσεως) που απαιτείται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Τέλος απήλλαξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως και τους πληρεξούσιους, εντολοδόχους και υποκατάστατους της Εταιρείας καθώς και τους Ελεγκτές που διενήργησαν τους κατά το ν.2166/1993 ελέγχους και πιστοποιήσεις από κάθε ευθύνη για την προπαρασκευή και διενέργεια της συγχώνευσης.

Στο 2ο θέμα, οι μέτοχοι ενέκριναν το Σχέδιο Συμβάσεως, και την Πράξη, Απόσχισης του Κλάδου του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών και των παρεχομένων υπηρεσιών Μητρώου και Διακανονισμού ως και της δραστηριότητας διαχείρισης του Συστήματος Άυλων Τίτλων, τις οποίες ασκεί η Εταιρεία ενεργούσα ως Κεντρικό Αποθετήριο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 39 επ. του Ν. 2396/1996, 74 και 83 του Ν.3606/2007 και 1-7 του Ν.3756/2009, όπως ισχύουν και εισφοράς του στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», μετ΄ ακρόαση του Ισολογισμού (Λογιστικής Κατάστασης) Απόσχισης, των οικείων Εκθέσεων, πιστοποιητικών και εγγράφων.

Περαιτέρω χορήγησαν στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο εξουσία και αρμοδιότητα όπως, επ’ ονόματι και για λογαριασμό της Εταιρείας, καθ’ υποκατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενεργούντες από κοινού ή κεχωρισμένα, υπογράψουν την ουσιωδώς ομοίου περιεχομένου με το Σχέδιο Συμβάσεως Απόσχισης, συμβολαιογραφική πράξη της οριστικής Συμβάσεως Απόσχισης, περιλαμβανομένης και κάθε πρόσθετης, συμπληρωματικής τροποποιητικής, διορθωτικής ή διευκρινιστικής όμοιας, διενεργήσουν κάθε πράξη, υποβάλουν κάθε δήλωση και υπογράψουν κάθε έγγραφο γενικώς όπου απαιτείται προς το σκοπό αυτό, μεταξύ δε αυτών διορίσουν πληρεξούσιο δικηγόρο για τη διενέργεια των ανωτέρω ή/και κάθε πρόσθετης, συμπληρωματικής, τροποποιητικής, διορθωτικής ή διευκρινιστικής πράξεως, και εν γένει να προβούν σε κάθε ενέργεια, υποβάλλουν κάθε δήλωση που απαιτείται για την ολοκλήρωση της απόσχισης.

Τέλος απήλλαξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως και τους πληρεξούσιους, εντολοδόχους και υποκατάστατους της Εταιρείας καθώς και τους Ελεγκτές που διενήργησαν τους κατά το ν.2166/1993 ελέγχους και πιστοποιήσεις από κάθε ευθύνη για την προπαρασκευή και διενέργεια της αποσχίσεως.

Στο 3ο θέμα, οι μέτοχοι ενέκριναν την τροποποίηση του άρθρου 1 (Επωνυμία και διακριτικός τίτλος) και του άρθρου 2 (Σκοπός) του Καταστατικού της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου μέτοχοι εκπροσωπούντες 36.372.209 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι το 55,64% επί συνόλου 65.368.563 κοινών ονομαστικών μετοχών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By