Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Α.Ανδρεάδης: «Οποιοσδήποτε νέος φόρος θα σημάνει το τέλος του τουρισμού»

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης προειδοιεί ότι ο τουρισμός οδηγείται σε ύφεση

tourismos600_2800114

Η τουριστική κίνηση στη χώρα μας ήταν τον Απρίλιο ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), σύμφωνα με στοιχεία του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Δεν βλέπω θετικά νέα. Πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια έχουμε μήνα με πτώση αφίξεων εξωτερικού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία του κλάδου στο ενδεχόμενο νέων φόρων στον τουρισμό, προειδοποίησε ότι «το τέλος διανυκτέρευσης είναι το τέλος του τουρισμού. Είναι το τελευταίο κερασάκι που θα οδηγήσει τον τουρισμό σε ύφεση».

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης ο τουρισμός είναι ήδη υπερφορολογημένος ως κλάδος και αντιμετωπίζει μια νέα αύξηση του ΦΠΑ την ώρα που οι ανταγωνιστικές χώρες έχουν χαμηλούς συντελεστές (Τουρκία στο 8%, Ισπανία, Ιταλία στο 10%).

«Αυτά τα χρόνια ο τουρισμός έχει δώσει 6% στο ΑΕΠ τις χώρας και 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας.. Αν περάσει αυτός ο φόρος βάζει την ταφόπλακα» ανέφερε χαρακτηριστικά

«Μαθαίνω ότι οι δανειστές είναι αντίθετοι γιατί δε θα υπάρχει εισπραξιμότητα. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα συμβεί» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By