Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Α.Φλαμπουράρης: «Όλοι οι πολιτικοί να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα»

«Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτό ο αγώνας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

flampouraris

Κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς, και όχι μόνο, να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το ένα ευρώ αυτό ο αγώνας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, ταυτιζόμενος με τις σχετικές προτάσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

διευκρίνισε όμως ότι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912», αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι δεν ξεπουλάμε τα ασημικά. Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει. Για τα αεροδρόμια διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Όσον αφορά το Ελληνικό ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50% – 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε δε. ο κ. Φλαμπουράρης.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και το θέλουμε, εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» πρόσθεσε δε, με αφορμή το δημοσίευμα της Καθημερινής για επαφές με κινεζικά funds.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι είναι τραγικό να βγαίνει να λέει όσα λέει για τον υπουργό Οικονομικών (σ.σ ζήτησε την απομάκρυνσή του) την ώρα της διαπραγμάτευσης.

Ειδικά για τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε λόγο για «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός» προσαρμογή και σχετική αναγνώριση μιας πραγματικότητας από τους θεσμούς. «Δεν γίνεται πα να παίζουμε με αυτή την ιστορία… Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά» είπε για τους εταίρους.

«Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος» διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τόνισε ότι δεν βλέπει πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε» είπε.

By