Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Α. Νταβούτογλου: Ο Νετανιάχου εγκληματεί όπως οι τρομοκράτες του Παρισιού

«Είναι ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που σφάζει παιδιά που παίζουν στις παραλίες της Γάζας»

netaniaxou

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, εξαπέλυσε, για ακόμη μία φορά, επίθεση στον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο κατηγόρησε πως στη Γάζα έχει διαπράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σαν τους τρομοκράτες του Παρισιού».

«Είναι ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που σφάζει παιδιά που παίζουν στις παραλίες της Γάζας», συμπλήρωσε ο κ. Νταβούτογλου, λίγη ώρα πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για επίσημη επίσκεψη.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έγινε ο πρώτος ηγέτης που αποδοκίμασε ανοιχτά το νέο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo – που απεικονίζει τον Μωάμεθ δακρυσμένο μετά τη σφαγή στα γραφεία του περιοδικού – τονίζοντας πως η ελευθερία της έκφρασης «δεν σημαίνει ελευθερία να προσβάλλω τους πιστούς του Ισλάμ».

«Η δημοσίευση αυτής της γελοιογραφίας είναι μια σοβαρή πρόκληση […] Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τις προσβολές κατά του προφήτη», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία απαγόρευσε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που αναδημοσίευσαν το επίμαχο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, ενώ παράλληλα η Αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα τυπογραφεία της εφημερίδας Cumhuriyet, που ήταν το μοναδικό τουρκικό έντυπο που επέλεξε να δημοσιεύσει τέσσερις σελίδες του «τεύχους των επιζώντων» του Charlie, όχι όμως το εξώφυλλο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By