Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Α. Τσίπρας: «Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση»

«Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησηs Σαμαρά τελειώνει»

tsipras deth-3

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας.

«Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας και διευκρίνισε ότι «υπάρχει πλάνο Α» και αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος του, που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για να υπάρχει διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές και όπως σχολίασε, για άλλη μια φορά «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Σημείωσε πως από την πλευρά της τρόικας υπάρχει πλήρη συνειδητοποίηση ότι επιμένει σε ένα πρόγραμμα που είναι αδιέξοδο και τόνισε πως ο στόχος της είναι η εσωτερική υποτίμηση η δημιουργία μιας οικονομικής ζώνης φθηνής εργασίας και η εκποίηση του κοινωνικού πλούτου.

Επιπλέον εκτίμησε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών μας βλέπουν «ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησηs Σαμαρά τελειώνει» και χαρακτήρισε τόσο τον κ. Σαμαρά όσο και τον κ. Βενιζέλο ως αναλώσιμους στα μάτια των δανειστών μας.

«Έκαναν τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα. Τώρα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους. Αυτή η σκλήρυνση της στάσης δεν αφορά την κυβέρνηση Σαμαρά αφορά την Ελλάδα και αφορά εμάς» είπε.

«Οι αγορές θα είναι επιθετικές και στον κ. Σαμαρά και σε μένα» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα πείσει τους δανειστές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως βασίζεται στο πλάνο Α που όπως διευκρίνισε είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος είπε ότι θα ξεκινήσει με την υλοποίηση και την εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να προστατευτεί η κοινωνία και στη συνέχεια θα πάει σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Αμφισβήτησε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γιατί όπως είπε δεν θα ρισκάρουν προκειμένου να τιμωρήσουν τη χώρα μας και να ακρωτηριάσουν την Ευρωζώνη. Επίσης υπογράμμισε πως η πολιτική της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ όσον αφορά στην Ελλάδα είναι αδιέξοδη και δέχεται όλο και περισσότερες επικρίσεις.

«Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην άλλη πλευρά του ατλαντικού πυκνώνουν οι φωνές που λένε ότι είναι αδιέξοδη αυτή στρατηγική και είναι και για την ίδια τη Γερμανία» είπε.

Ακόμη ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε ότι η χώρα θα είναι στον αέρα σε περίπτωση που γίνουν εκλογές με όλα τα ζητήματα ανοιχτά ακόμη και για το ενδεχόμενο να διακοπεί η γραμμή φθηνών ρευστού στις ελληνικές τράπεζες από τον Μάριο Ντράγκι.

«Μπορώ να σας πως με βεβαιότητα πως δεν θα το κάνει. Δεν θα το κάνει γιατί το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα επηρεάζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και εξ όσων γνωρίζω η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαφορά φάσης από την επίσημη γραμμή της κ. Μερκελ» είπε και πρόσθεσε πως ήδη έχει αρχίσει να υιοθετεί την πολιτική της χαλάρωσης.

«Έχει αρχίσει να θέλει να δώσει ρευστότητα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και η ΕΚΤ πράγματι θέλει τα κράτη να βρίσκονται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα» είπε.

 Σ. Βούλτεψη: Μία από τα ίδια από τον γνωστό αποστάτη του Συντάγματος

«Μία από τα ίδια. Μεγάλα λόγια, τίποτε το συγκεκριμένο και το συνηθισμένο υβρεολόγιο από τον γνωστό αποστάτη του Συντάγματος», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ.

«Πρώτα οι συνιστώσες του κ. Τσίπρα και μετά η Ελλάδα», πρόσθεσε.

Άδ. Γεωργιάδης: «Πολιτικός απατεώνας» ο Τσίπρας

 «Πολιτικό απατεώνα» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως ενώ στη συνέντευξή του επικαλέσθηκε τα στρες τεστ για να πει πως το τραπεζικό σύστημα πατάει σε στερεή βάση, ο ίδιος και το κόμμα του κατήγγελλαν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και καταψήφιζαν στη Βουλή όλους τους σχετικούς νόμους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία και για άδικες επιθέσεις σε βάρος των κυβερνητικών βουλευτών που στήριξαν τις κρίσιμες αλλαγές.

«Αφού ο κ. Τσίπρας λέει πως οι τράπεζες είναι σταθερές χάρη στους νόμους που ψήφισα εγώ [δεν μπορεί να επικρίνει]», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By