Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Αχτσιόγλου για ασφαλιστικό: Οι διευκρινίσεις επιβεβαιώνουν την κυβερνητική απάτη

Για «εξαπάτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων» κάνει λόγο η Έφη Αχτσίογλου, σχολιάζοντας τα επτά διευκρινιστικά σημεία «κλειδιά» του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Οι «7 διευκρινίσεις» του κ. Βρούτση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβεβαιώνουν την πολύμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους σχετικά με το περιεχόμενό του», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι ο κ. Βρούτσης «κατεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δήθεν γενικευμένων αυξήσεων και διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που ο ίδιος καλλιεργούσε» ωστόσο «συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσίογλου, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «καταργείται η μόνιμη 13η σύνταξη -ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για τις υψηλότερες συντάξεις- και οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος».

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Βρούτση ότι «αποκρύπτει ότι οι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες θα έχουν σημαντική επιβάρυνση με αύξηση 20% στις εισφορές τους, μόνο και μόνο για να ελαφρυνθούν πολλαπλάσια τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα».

«Παράλληλα, δεν ομολογεί ότι για εργασία πάνω από 40 έτη τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται σε σχέση με τα σημερινά», συνεχίζει και προσθέτει, τέλος, ότι «ξεχνάει ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη πιστοποιηθεί με αναλογιστική μελέτη».

«Οι επικοινωνιακές φούσκες και τα ψέματα των προηγούμενων μηνών θα αναγκάσουν, αργά ή γρήγορα, τον κ. Βρούτση σε διευκρινίσεις επί των διευκρινίσεων», καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By