Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Άδειασε τον Τσίπρα η Κομισιόν: Άγνωστο το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση

Δεν επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα η Κομισιόν περί συμφωνίας για την αξιολόγηση τον Απρίλιο.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννικα Μπράιντχαρτ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα απέφυγε να θέσει μία συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση. «Όλες οι πλευρές εργάζονται για συμφωνία το συντομότερο δυνατόν», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενώ ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας -κάτι που απέκλεισε την περασμένη Παρασκευή με δηλώσεις του ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας- αρκέστηκε να πει πως η συμφωνία θα επιτευχθεί «στα επόμενα Eurogroup».

«Έπειτα από την αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, οι διεργασίες συνεχίζονται υπό το πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Διεξάγονται συμπληρωματικές συναντήσεις πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και ο στόχος μας είναι να κινηθούμε το συντομότερο δυνατό προς μια συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) στα επόμενα Eurogroup.

Οι τεχνικές ομάδες μας βρίσκονται στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή και η εργασία συνεχίζεται από τα κεντρικά μας γραφεία και την Αθήνα», ανέφερε η Μπράιντχαρτ.

(Visited 1 times, 1 visits today)