Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Άδειασμα Τζανακόπουλου σε Νίκο Φίλη: Η στρατηγική μας δεν ευνοεί ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ

Απάντηση στο Νίκο Φίλη και στα όσα είπε για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ έδωσε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή.

Όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στην τοποθέτησή του «δε θα κριθουμε τόσο απο τη συμφωνία αλλά από το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε πέραν της συμφωνίας».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι σημασία έχουν : ο δείκτης του μεριδίου μισθών στο ΑΕΠ, οι πρωτοβουλίες για το Κοινωνικό κράτος, το προσφυγικό, οι δημοκρατικές ελευθερίες και οι πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Εξ’αυτού του λόγου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως πρέπει «να ανοικοδήσουμε κοινωνικές συμμαχίες και είναι άστοχο να στρέφουμε διαρκώς τη συζητηση στο πολιτικό επίπεδο και στα πολιτικά ανοίγματα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο σημείο αυτό, εξήγησε οτι αυτή τη στιγμή γίνονται δειλά βηματα αμφισβήτησης του ευρωπαικού μοντέλου απο την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, αλλα τέτοιες εξελίξεις δεν βλέπουμε στην Ελλαδα. Είναι ακριβώς για αυτο το λογο που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανογματα όμως αυτά πρέπει να εχουν και έρεισμα στην πραγματικοτητα. Αυτή τη στιγμη το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαικης σοσιαλδημοκρατίας.

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει ένα αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφερει να το εκφράσει. Τα ανοίγματα αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν ευνοούν αυτή την στρατηγική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)