Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

«Αδύνατον να διαλύθηκε στον αέρα το αεροσκάφος λόγω τεχνικού ή ανθρώπινου λάθους»

Καμία θεωρία για το τι προκάλεσε το τραγικό συμβάν δεν μπορεί να αποκλειστεί,

debris3

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι αδύνατον το Airbus να διαλυθεί στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι η μοναδική δυνατή εξήγηση είναι «φυσικές ή μηχανικές ενέργειες».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με το έδαφος για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα και ότι κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, από την πλευρά του, τόνισε, επίσης τη Δευτέρα, ότι καμία θεωρία για το τι προκάλεσε το τραγικό συμβάν δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

By