Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Άδωνις: «Δεν μας χρειάζεται νέο κόμμα»

Στην προοπτική ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γ.Καρατζαφέρη και τον Τ.Μπαλτάκο αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

bouli-adonis-georgiadis

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πρόθεση του Γ. Καρατζαφέρη και του Τ. Μπαλτάκου να ιδρύσουν νέο κόμμα σχολίασε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι «με παλιά υλικά δεν φτιάχνεις καινούργιο φαγητό».

«Δεν χρειάζεται νέο κόμμα και δεν χρειάζεται γιατί για να νικήσουμε τον Τσίπρα και να βάλουμε τη χώρα στον σωστό δρόμο, θα χρειαστούμε και την τελευταία ψήφο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, και άφησε να εννοηθεί ότι το εγχείρημα θα αποτύχει από τη στιγμή που -όπως σημείωσε– στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 οι κύριοι Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος συγκέντρωσαν περί το 1% των ψήφων ο καθένας.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την αναφορά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, για ακροδεξιούς που στήριξαν εκλογικά τον αρχηγό της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με την κ. Γεννηματά συμμετείχαν στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι ήμασταν μαζί στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο, είχαμε πολύ στενή συνεργασία. Δεν θυμάμαι να έκανε κάποια μομφή ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί σας επειδή είστε ακροδεξιοί» επισήμανε.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, είπε ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα προκαλέσει ένταση στη διάρκεια της συζήτησης και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που βουλευτές της κυβέρνησης διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς και δεν τα κοινοποίησαν στον εισαγγελέα. «Εάν υποτεθεί ότι έχει κάποιος βουλευτής, υπουργός, ή ο πρωθυπουργός, γνωρίζει ένα πραγματικό στοιχείο διαφθοράς το οποίο δεν έχει πάει στον εισαγγελέα και το κρατάει για τη συζήτηση στη Βουλή, αυτό είναι απόκρυψη στοιχείων από τη δικαιοσύνη και είναι ποινικό αδίκημα, βαρύ κακούργημα» κατέληξε.

By