Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Άδωνις: Δεν υπάρχει συμφωνία, απλά επιστρέφει η τρόικα

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, το μόνο που υπάρχει είναι η συμφωνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα ότι το μόνο που είναι γνωστό είναι πως θα έχουμε μέτρα 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο το αφορολόγητο και τις συντάξεις.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι συνεχείς πανηγυρισμοί των υπουργών είναι προσβολή στην νοημοσύνη του Έλληνα. Χαρακτήρισε μάλιστα ανοησίες τα περί επιστροφής της 14ης σύνταξης.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό, τόνισε ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα περικόψει τις συντάξεις από 7% έως 30%.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, που, όπως εκτίμησε, θα πάει στη Βουλή με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, λέγοντας ότι η απάντηση της ΝΔ είναι μαζικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση της οικονομίας.

Εκτίμησε μάλιστα πως αν γίνουν σήμερα εκλογές η ΝΔ θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη συμφωνία με λιγότερα μέτρα.

Ο Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ΝΔ ποτέ δε συνέδεσε τις εκλογές με το κλείσιμο της αξιολόγησης και μάλιστα, εδώ και μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε το κλείσιμο της αξιολόγησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)