Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν ανοίγει θέμα ωραρίου τις Κυριακές

Διαβεβαιώσεις ότι δεν ανοίγει θέμα ωραρίου των καταστημάτων τις Κυριακές έδωσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής. Ταξιδεύουμε, ξέρουμε τι ισχύει σε άλλες χώρες».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 για τη λειτουργία τις Κυριακές συγκεκριμένων εμπορικών κέντρων στα Σπάτα, επεσήμανε ότι το ωράριο των καταστημάτων καθορίζεται βάσει του νομοθετικού πλαισίου που καθόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2017.

«Ας μην τσακωνόμαστε. Θέλουμε να δείξουμε πως η κυβέρνηση είναι φιλική, στους επενδυτές, χώρα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αν κάποιος θέλει να έρθει να επενδύσει και δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ένα θέμα. Θέλουμε να δείξουμε πως έχουμε κράτος δικαίου».

«Να δείξουμε στους ξένους ότι είμαστε φιλική επιχειρηματικά χώρα».

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή των Σπάτων, υποστήριξε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση τις Κυριακές και από εγχώριο τουρισμό, τη στιγμή μάλιστα, που είναι ήδη τα μεγάλα καταστήματα της περιοχής του αεροδρομίου.

«Δηλαδή αυτά να είναι ανοιχτά και τα άλλα που είναι λίγο πιο μακριά όχι; Δηλαδή κ. Σακοράφα με όλο τον σεβασμό γιατί είστε από τους πιο διαβασμένους βουλευτές, θα μπορούσε κανείς να σας κατηγορήσει ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα αυτής της περιοχής και όχι της άλλης; Δηλαδή μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό από την ανάποδη; Εκεί που μαζεύετε πολύς κόσμος πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα καταστήματα».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πάντως, πως είναι άλλο η προσωπική του ιδεολογία για το ωράριο των καταστημάτων και άλλο η υπουργική του ιδιότητα και τα καθήκοντά του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By