Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Άδωνις Γεωργιάδης: «Επιτυχία μου που η Pfizer βρίσκει φθηνούς εργαζόμενους στην Ελλάδα»

Περήφανος για τις συνθήκες εργασιακού «σκλαβοπάζαρου» δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που θεωρεί επιτυχία του την ευημερία της Pfizer.

Άδωνις Γεωργιάδης: Όταν ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη δηλώνει δημόσια πως θεωρεί ως «επιτυχία» του, την καθιέρωση ενός σύγχρονου «σκλαβοπάζαρου» στην εργασία, τότε καταλαβαίνει κανείς σε τι σκοτεινό δρόμο οδηγείται αυτή η χώρα.

Περήφανος που οδηγεί την Ελλάδα σε «Βουλγαροποίηση» είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρευρέθηκε στο «Famagusta Business Forum» στην Κύπρο και διηγήθηκε την «πρώτη μεγάλη επιτυχία» του ως υπουργός Ανάπτυξης, που είχε να κάνει με τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που ζήτησε o φαρμακευτικός κολοσσός της Pfizer.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, η Pfizer ξεκίνησε με «200 θέσεις εργασίας, μετά από έναν χρόνο αύξησαν τις θέσεις εργασίας σε 500, μετά σε 700, και τώρα όπως μας έχουν πει θα τις κάνουν 1000».

Ο «επιτυχημένος» Άδωνις Γεωργιάδης είχε απορία να μάθει που οφείλεται αυτή η αύξηση στις θέσεις εργασίας. Οι άνθρωποι της Pfizer του απάντησαν τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί βρήκαμε χιλιάδες βιογραφικά ανθρώπων πολύ υψηλής κατάρτισης, που πληρώνονται για να παράγουν ένα πολύ υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι εάν είχαν τους ίδιους ανθρώπους στη Βόρεια Ευρώπη ή στη Βόρεια Αμερική. Άρα όσους περισσότερους τέτοιους έχουμε εδώ, τόσο περισσότερο χρήματα κερδίζει η Pfizer».

Ιδού το μεγάλο όραμα του υπουργού Ανάπτυξης και ενός Κυριάκου Μητσοτάκη που κατά τα άλλα ισχυρίζεται πως «φρέναρε» το brain – drain. Άνθρωποι με πτυχία και ζηλευτά βιογραφικά να προωθούνται σε ένα σκλαβοπάζαρο εργασίας, να προσλαμβάνονται με μισθούς πείνας για να θησαυρίζουν οι «επενδυτές».

Όταν η ίδια η Pfizer αποκαλύπτει πως ποντάρει σε μια στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων, και όταν ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης της χώρας δηλώνει περήφανος που «ταΐζει» τη Pfizer με «σκλάβους», τότε ποιος νέος και ποια νέα θα προτιμήσει την Ελλάδα για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους;

Φτάσαμε στο σημείο ο Άδωνις Γεωργιάδης να… καμαρώνει που οι πολίτες δεν πληρώνονται ανάλογα με την κατάρτιση τους, και να θεωρεί ως επίτευγμα το ότι μια εταιρεία βγάζει λεφτά πάνω στις πλάτες τους. Δεν κρατιούνται ούτε τα προσχήματα πλέον.

Στη ρημαγμένη από τα μνημόνια και την πανδημία Ελλάδα, διαμορφώθηκε το κατάλληλο έδαφος ώστε να καταφθάσουν τα επενδυτικά «κοράκια» και να στήσουν «επενδύσεις» με κακοπληρωμένες δουλειές, και ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα.

Μια χρεοδουλοπαροικία όπως έχει καταντήσει η χώρα μας, φαίνεται πως έχει τους πιο κατάλληλους και πρόθυμους πολιτικούς ώστε να διαμορφωθεί ελεύθερα ένας «στρατός» από εργαζόμενους – φτωχούς (working poor) που θα τροφοδοτούν με το αίμα τους, τους ολιγάρχες. Αυτή είναι η επιδίωξη του νεοφιλελευθερισμού για την αγορά εργασίας, και ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκλητικός άλλα ειλικρινής, έδειξε την ωμή πραγματικότητα. Να κερδίζει η Pfizer, η Microsoft και οποιοσδήποτε άλλος κολοσσός απλώνει «δίχτυα» στην Ελλάδα, και οι Έλληνες ας πάνε να…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By