Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα καλύψουμε τις επιχειρήσεις που είχαν ζημιά

«Δεν πάμε σε ένα νέο γενικό μπαράζ στήριξης», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξαιρετικά στοχευμένα και λελογισμένα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν πάνω από το μέσο όρο λόγω της Όμικρον.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι υπάρχουν κλάδοι με μείωση τζίρου πάνω από 50% και η κυβέρνηση θα τους στηρίξει και μέσω του ΕΣΠΑ και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι “δεν πάμε σε ένα νέο γενικό μπαράζ στήριξης” καθώς το 2022 είναι ένα έτος που πρέπει να “μαζευτεί” το έλλειμμα άρα και η διαχείριση των οικονομικών να είναι σωστή.

Με αφορμή την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για την αναμονή της μητέρας του στο νοσοκομείο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως πρέπει να απασχολήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, διότι εάν σε μια κοινωνία αφήσεις αχαλίνωτο τον βόθρο, στο τέλος μολυνει και το καθαρό νερό.

Ειδικά για τον κ. Πολάκη είπε πως έβρισε τον Θάνο Πλεύρη “που δεν πέρασε η μάνα του από την ουρία”, ενώ μόνος του αποκάλυψε ότι “δεν την πήγε να κάνει την τρίτη δόση των εμβολίων”.

«Αυτός έχει αφήσει τη μάνα του χωρίς τρίτη δόση και βρίζει εμάς, μιλάμε για φοβερά πράγματα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε πως δυστυχώς με ευθύνη Τσίπρα αυτή η τοξικότητα διαχέεται στην ελληνική κοινωνία.

By