Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Άδωνις: Πρόχειρες και άτολμες οι προτάσεις της κυβέρνησης για την Συνταγματική Αναθαεώρηση

Οι συνεχείς αναφορές υπουργών στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών βλάπτουν την υπόθεση

adonis

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επέκρινε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, στο ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. «Το ζήτημα του ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών δεν πρέπει να είναι κάτι στο οποίο εμπλέκεται η κυβέρνηση, τουλάχιστον φανερά. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει ανεπηρέαστα η ελληνική Δικαιοσύνη. Οι συνεχείς αναφορές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, πότε του κ. Βίτσα και πότε του κ. Κοτζιά, βλάπτουν την υπόθεση και δεν την ωφελούν», σχολίασε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από τη διάλυση της Βουλής. «Χαίρομαι ιδιαίτερα, όμως, που ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διέλυσε τη Βουλή με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ, σήμερα προτείνει αυτό να μην μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν ένα σφάλμα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση, δηλαδή, «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουμε στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουμε και να ψηφίσουμε ο ένας τα άρθρα του άλλου, γιατί μόνο αυτή η Βουλή μπορεί να αποφασίσει ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν. Μετά, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε δημόσια διαβούλευση, ώστε κατά την προεκλογική εκστρατεία των επομένων εκλογών, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει δια της ψήφου του, τι είδους Σύνταγμα θέλει να έχει σε αυτή τη χώρα. Εάν αυτό δεν γίνει και μείνουμε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τα άρθρα που ενδιαφέρουν μόνο εκείνον και κανέναν άλλο, δεν θα γίνει συνταγματική αναθεώρηση και θα χαθεί αυτή η ευκαιρία».

(Visited 1 times, 1 visits today)