Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Άδωνις σε Σπηλιωτόπουλο: «Ισχύουν όσα έχουν γραφτεί;»

Τι έγραψε στο Twitter του ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την είδηση ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος Αρης Σπηλιωτόπουλος θα αναλάβει πρέσβης εκ προσωπικοτήτων

adonis_12

Σοκαρίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με την είδηση ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος Αρης Σπηλιωτόπουλος θα αναλάβει πρέσβης εκ προσωπικοτήτων με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Αδωνις Γεωργιάδης γράφει:

Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi
Είναι δυνατόν @aris_spiliotop να ισχύει κάτι τέτοιο; αν δεν ισχύει μήπως να το διαψεύσεις να μήν σέρνεται;

Τη θέση του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων αναμένεται να αναλάβει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Μάλιστα, μια υπογραφή χωρίζει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο από το Διπλωματικό Σώμα.

Αν πέσει αυτή η υπογραφή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει ο πρώτος πολιτικός, εδώ και πολλά χρόνια, που θα εγκαταλείψει την πολιτική για να αναλάβει πρεσβευτικό αξίωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο διορίζεται πρέσβης εκ προσωπικοτήτων είναι ήδη υπογεγραμμένο από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και βρίσκεται στα συρτάρια του Προεδρικού Μεγάρου.

Ωστόσο, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να λάβει την προσυπογραφή του Ανώτατου Άρχοντα ώστε να προωθηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να αποκτήσει την πρεσβευτική ιδιότητα ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στον Άρη Σπηλιωτόπουλο τίτλο πρέσβη εκ προσωπικοτήτων είναι ειλημμένη εδώ και εβδομάδες, πλην, όμως, το ζήτημα, «κόλλησε στο Προεδρικό Μέγαρο» καθώς συνέπεσε με την προεδρική διαδοχή.

Ο φάκελος με τον διορισμό, όπως πληροφορούνται τα themaleaks, έφτασε στην Ηρώδου Αττικού λίγο προτού ολοκληρωθεί η θητεία του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος δεν θέλησε να βάλει την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια απόφαση και άφησε το ζήτημα σε εκκρεμότητα στον διάδοχό του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By