Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Aegean Airlines: Μη δεσμευτική προσφορά για την Croatia Airlines

Η Aegean Airlines και η ισπανική Air Nostrum υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές για την κρατική αερογραμμή της Κροατίας Croatia Airlines, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η Croatia Airlines ανακοίνωσε ότι ο σύμβουλός της, Privredna Banka Zagreb, δέχτηκε δυο μη δεσμευτικές προσφορές.

Η κυβέρνηση της Κροατίας έχει θέσει τελική προθεσμία τον Ιούνιο του 2020 για την ανακεφαλαιοποίηση ή την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της Croatia Airlines.

Ειδική επιτροπή της εταιρείας πρόκειται το επόμενο διάστημα να εξετάσει τις προσφορές, οι οποίες θα πρέπει μετά να πάρουν έγκριση και από επιτροπή της κυβέρνησης για το αν τηρούν τα κριτήρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jutarnji List, οι δυο προσφορές υποβλήθηκαν από την ελληνική και την ισπανική εταιρία, ενώ διεθνείς επενδυτικές εταιρίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τοπικούς fund managers δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Η κροατική κυβέρνηση ελέγχει ποσοστό 99% του αερομεταφορέα.

Η Aegean είχε ενδιαφερθεί για την κροατική εταιρία και το 2015, ωστόσο ο διαγωνισμός δεν είχε προχωρήσει τότε λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Κροατία. Παρόλα αυτά, η Aegean έχει ήδη επεκτείνει το δίκτυο της στην Κροατία τα τελευταία χρόνια, με πτήσεις σε αρκετές πόλεις της Κροατίας.

Ο Kροάτης υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Oleg Butković, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο μέχρι και 70% των Κροατικών Αερογραμμών.

Είχε προσθέσει ότι, «ειδικοί σύμβουλοι εξετάζουν επί του παρόντος πιθανούς στρατηγικούς εταίρους και θα αποφασίσουν για το καλύτερο δυνατό μοντέλο ανακεφαλαιοποίησης μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια, θα προκηρύξουμε δημόσιο διαγωνισμό. Με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα επιλέξουμε έναν στρατηγικό εταίρο μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2020. Προς το παρόν εστιάζουμε στην εξεύρεση επενδυτή από τον τομέα των αερομεταφορών, αλλά δεν επιμένουμε σε αυτό.

Τα διαφορετικά μοντέλα πώλησης προδικάζουν ενδιαφέρον από επενδυτές διαφόρων κλάδων. Σαφώς υπάρχει ενδιαφέρον».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By