Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Aegean: Κανονικά οι πτήσεις για Λονδίνο


Συνεχίζουν κανονικά, ως έχουν, οι πτήσεις για Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι νεοτέρας.

Από χθές, μετά και τις ανακοινώσεις Μακρόν για την αναστολή των ταξιδιών για 30 ημέρες μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της Ε.Ε., ώστε να μετριασθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, έχει δημιουργηθεί σύγχυση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις πτήσεις, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των Ελλήνων που ζούν και φοιτούν εκεί.

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων αναμένεται, ακόμη και σήμερα, η σχετική επίσημη απόφαση, κεντρικά από την Ε.Ε., προκειμένου και οι αεροπορικές να αναμορφώσουν αναλόγως τα προγράμματά τους. Ο πρόεδρος Μακρόν πάντως σημείωσε «ότι οι πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους».

Από πλευράς του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean, όπως και για άλλους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς, ο προορισμός του Λονδίνου είναι από τους πλέον σημαντικούς.

Εξ’ ού και καθημερινά, από την Αθήνα, υπάρχουν αυτή την στιγμή 2-3 πτήσεις από την Aegean με προορισμό τη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ 2 δρομολόγια πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση για Μάντσεστερ και 2 επίσης σε εβδομαδιαία βάση για Εδιμβούργο. Εν μέσω των έκτακτων συνθηκών, οι πτήσεις εξακολουθούν και πραγματοποιούνται κανονικά, έως ότου να υπάρξουν νέες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Aegean έχει δημιουργήσει στο site της ειδική σελίδα λόγω κορωνοϊού, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για το πρόγραμμα των δρομολογίων αλλά και τις απαγορεύσεις που ισχύουν ανά χώρα, όπως αυτές προκύπτουν καθημερινά με βάση και την ενημέρωση από την ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών -International Air Transport Association).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By