Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

ΑΕΚ: Τιμωρία 2 αγωνιστικών και καμπάνα 8 μηνών σε Μελισσανίδη

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την ΑΕΚ για ότι συνέβη στο ματς Κυπέλλου με τον Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η Ενωση τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών. Ενώ στον Δημήτρη Μελισσανίδη επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για οκτώ μήνες.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα καταθέσει έφεση για να μειωθεί η ποινή, η οποία ωστόσο ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένα δεδομένα πια. Και αυτό διότι στα ματς δεν θα υπάρχει κόσμος έτσι και αλλιώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ αν δεν πέσουν οι ποινές ο Μελισσανίδης εκτίει από σήμερα…

«Απάλλαξε τον Δημήτριο Μελισσανίδη για το πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στα άρθρα 12, 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Κήρυξε, κατά τα λοιπά, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δημήτριο Μελισσανίδη πειθαρχικά ελεγκτέους για τα αναλυτικά αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά αδικήματα.

Επέβαλε στην εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΕΚ:

ι) συνολική χρηματική ποινή ποσού εξήντα οκτώ χιλιάδων (68.000) ευρώ και

ιι) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές, εκτιτέα από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος.

Επέβαλε στον εγκαλούμενο Δημήτριο Μελισσανίδη, αξιωματούχο, τις ποινές:

ι) της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ (8) μήνες και

ιι) της χρηματικής ποινής ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, της εγκαλουμένης ΠΑΕ ευθυνόμενης εις ολόκληρον με τον ως άνω εγκαλούμενο.

Απειλεί σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ χρηματική ποινή ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας, που επιβλήθηκε στον ως άνω εγκαλούμενο (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Άρης)».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By