Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία: Η στιγμή της συντριβής του Antonov

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας το βράδυ της Παρασκευής, παρασύροντας στο θάνατο 26 ανθρώπους, οι περισσότεροι σπουδαστές στρατιωτικής σχολής.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας Άντον Γκερασένκο, ο οποίος και ανέβασε το βίντεο στη σελίδα του στο facebook, η κάμερα που κατέγραψε την πτώση του αεροσκάφους βρίσκεται σε ταράτσα κτηρίου στην πόλη Τσούγκουεφ.

Видеокамера, установленная на одном из высотных зданий в городе Чугуеве засняла последние секунды трагически оборвавшегося полёта АН -26 Вооруженных сил Украины. Это видео должно помочь следователям и экспертам установить – что же произошло после того, что командир корабля сообщил об отказе левого двигателя и приготовился к посадке на правом.Вечная память трагически погибшим Защитникам Украины !

Gepostet von Антон Геращенко am Samstag, 26. September 2020

\
Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε αρχικά το σημείο της συντριβής και στη συνέχεια τον μοναδικό επιζώντα της αεροπορικής τραγωδίας.

Πρόκειται για τον Βιάτσεσλαβ Ζολοτσέβκσι, έναν σπουδαστή 20 ετών, στο στρατιωτικό νοσοκομείου του Χαρκόβου, σύμφωνα με τη φωτογραφία που ανήρτησε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Facebook, όπου διακρίνεται ο τραυματίας ξαπλωμένος στο κρεβάτι, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι και σε ένα χέρι.

Ο νεαρός άνδρας «ανέκτησε τις αισθήσεις του κοντά στο κουφάρι του An-26», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Το αεροσκάφος καταστράφηκε, είχε ξεσπάσει φωτιά, επικρατούσε σκοτάδι και υπήρχαν παντού πτώματα. Κάποιος είχε τυλιχθεί στις φλόγες», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως ο Ζολοτσέβκσι επιχείρησε να τον σώσει, ενώ χαιρέτισε τον «ηρωισμό» του

Αυτός ήταν ο δεύτερος σπουδαστής, που επέζησε της τραγωδίας έχοντας, ωστόσο, τραυματιστεί «πολύ σοβαρά». Αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζωή του 20χρονου επιζώντα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 27 άνθρωποι, επτά μέλη του πληρώματος και 20 σπουδαστές της Σχολής Αεροπορίας του Χαρκόβου. Οι περισσότεροι σπουδαστές ήταν ηλικίας από 19-22 ετών.

«Είναι δύσκολο να βρει κανείς λέξεις για να εκφράσει την οδύνη αυτής της απώλειας», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να καθοριστούν σύντομα τα αίτια του δυστυχήματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By