Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Αφγανιστάν: Επίθεση με οξύ σε μαθήτριες από φανατικούς ισλαμιστές

Σοκάρουν οι μαρτυρίες του γεγονότος

afganistan1

Φρίκη προκαλεί η είδηση της επίθεση κατά τριών μαθητριών στο Αφγανιστάν από φανατικούς ισλαμιστές που ήθελαν να τις τιμωρήσουν γιατί πήγαιναν σχολείο.

Αξιωματούχος αποκάλυψε στο CNN πως μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί τρεις περιπτώσεις επιθέσεων, σε νεαρές γυναίκες ηλικίας από 16 έως 18 ετών, καθώς κατευθύνονταν στα σχολεία τους.

Μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, οι οποίοι σταμάτησαν τα κορίτσια και αφού τους έριξαν το οξύ στο πρόσωπο, τους φώναξαν: «Αυτή είναι η τιμωρία σας που πηγαίνετε σχολείο«.

Τα τρία κορίτσια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Herat’s Noor. Οι δύο κοπέλες ανακοινώθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να τις σώσουν.

Στο Αφγανιστάν έχει καταγραφεί πληθώρα καταγγελιών για επιθέσεις σε κορίτσια που έχουν επιλέξει να σπουδάσουν, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από τους φανατικούς ισλαμιστές. Σύμφωνα με τη Unicef, περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια κορίτσια στερούνται μόρφωσης, ενώ ο αριθμός των αγοριών φτάνει το 1,6 εκατομμύρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By