Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αφιέρωμα του BBC στον Β. Παλαιοκώστα

Χαρακτηρίζοντάς τον «Έλληνα Ρομπέν των Δασών» και «άπιαστο»

Αφιέρωμα στον Βασίλη Παλαιοκώστα παρουσίασε το BBC με αφορμή τη νέα ληστεία στην περιοχή Άσπρα Σπίτια.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο σε ένα επτασέλιδο αφιέρωμα παρουσιάζει τη ζωή και τη δράση του χαρακτηρίζοντάς τον «Έλληνα Ρομπέν των Δασών» και «άπιαστο». «Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο πιο περιζήτητος καταζητούμενος στην Ελλάδα έγινε λαϊκός ήρωας» ξεκινάει το άρθρο του ο συντάκτης, Jeff Maysh.

«Μέσα σε ένα ξεφάντωμα εγκλήματος, το οποίο εκτείνεται σε διάστημα τριών δεκαετιών, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως ο Έλληνας Ρομπέν των Δασών, έχει πάρει εκατομμύρια από κρατικές τράπεζες, έχει απαγάγει βιομηχάνους, ενώ την ίδια ώρα, μοιράζει γενναιόδωρα μετρητά στους απόρους» αναφέρει το ρεπορτάζ και σημειώνει ότι ο Παλαιοκώστας έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας τον νόμο κι έχει καταφέρει να αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο.

«Αν και διαφέρει από άλλους διάσημους ληστές καθώς ισχυρίζεται ότι δεν έχει βλάψει κανέναν κατά τη δράση του, παραμένει ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς της Ευρώπης» αναφέρει το κείμενο που ανατρέχει και στην παιδική του ηλικία υπογραμμίζοντας ότι έζησε τα παιδικά του χρόνια σε απομακρυσμένα βουνά της Ελλάδας κι έκανε την πρώτη του ληστεία, τη μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στην ελληνική ιστορία, μαζί με τον αδελφό του Νίκο.

Ο δημοσιογράφος του BBC μίλησε με αρκετούς ανθρώπους που ξέρουν καλά τον Παλαιοκώστα, όπως τον πατέρα του, τον νηπιαγωγό του, δεσμοφύλακες του, συγκρατούμενούς τους καθώς και με τον Αλκέτ Ριζάι που είχαν αποδράσει μαζί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By