Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Αυστραλία: Κατηγορείται για 145 πράξεις παιδεραστίας

Κατηγορείται μεταξύ άλλων για διάπραξη βιασμών, παραγωγή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας το διάστημα μεταξύ 2002 και 2015

 australia paidiki pornografia

Κατηγορίες για 145 πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός Αυστραλού, από το βιασμό έως την παραγωγή πορνογραφικού υλικού με θύματα τουλάχιστον 28 παιδιά, τα οποία φέρεται να εντόπιζε και να παγίδευε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 47χρονος άνδρας, με καταγωγή από το Γουάργουικ, κοντά στο Μπρίσμπεϊν (ανατολική Αυστραλία) χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα όπως Τζαζ, Τζαζμαν, Ντέιβιντ Μπουρν, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Κατηγορείται μεταξύ άλλων για διάπραξη βιασμών, παραγωγή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας το διάστημα μεταξύ 2002 και 2015. Τα θύματά του διαμένουν στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία χειραγωγούσε τα θύματά του μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε άσεμνες φωτογραφίες τους τις οποίες κατόπιν χρησιμοποιούσε για εκβιάσει τα θύματά του και σε ορισμένες περιπτώσεις να τα βιάσει, να τα μαγνητοσκοπήσει και να τα φωτογραφίσει.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από μία μήνυση που είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2014, γνωστοποίησε ένας από τους ερευνητές στην εφημερίδα Warwick Daily News, ο οποίος εξήγησε ότι χρειάστηκε πολύ χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες καθώς έπρεπε να εντοπιστούν τα θύματα.

«Αντιμετωπίσαμε ποικίλες αντιδράσεις, δυσφορία, σοκ και με έναν τρόπο ανακούφιση» δήλωσε ο Ράσελ Τζόις.

«Η έρευνα συνεχίζεται καθώς εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα θύματα. Σήμερα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και είναι δύσκολο οι γονείς να παρακολουθούν τι κάνουν».

Η υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας του Κουίνσλαντ Τζο Αν Μίλερ απηύθυνε έκκληση στου γονείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
«Δεν αρκεί το να λέμε ότι δε γνωρίζουμε τίποτα για το Facebook ή ότι δε γνωρίζουμε σε τι χρησιμεύει ένα iPhone» επισήμανε η ίδια. «Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία που χρησιμοποιούν επίσης τα παιδιά προκειμένου να τα επιβλέπουμε και να τα καθοδηγούμε».

By