Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Αυστρία: Κάθε βοήθεια στην πΓΔΜ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών

Η Μακεδονία κάνει τα πάντα για την υπεράσπιση των συνόρων της με την Ελλάδα, με σκοπό τη ρύθμιση της εισόδου των μεταναστών, και εμείς εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτές τις προσπάθειες

prosf02

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς εκθείασε τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ σχετικά με τον έλεγχο των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς την ΠΓΔΜ για τον σκοπό αυτό.

«Η Μακεδονία κάνει τα πάντα για την υπεράσπιση των συνόρων της με την Ελλάδα, με σκοπό τη ρύθμιση της εισόδου των μεταναστών, και εμείς εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτές τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη μακεδονική κυβέρνηση σε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό η Αυστρία έστειλε 20 αστυνομικούς, ενώ το αυστριακό υπουργείο Άμυνας αξιολογεί αυτή τη στιγμή τις δυνατότητες να στείλει και αυτό βοήθεια», ανέφερε ο κ. Κουρτς, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «MIA».

Σχετικά με την αντιπαράθεση Ελλάδας-Αυστρίας, ο κ. Κουρτς ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η Αυστρία έχει καταβάλει προσπάθειες για να βοηθήσει την Ελλάδα και ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση, με ευρωπαϊκή βοήθεια, να διασφαλίσει τα εξωτερικά της σύνορα, από τα οποία πέρασαν στην Ευρώπη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες.

(Visited 1 times, 1 visits today)